King of Roofs

LE & ED Bygg AB - Vinnarna av King Of Roofs

 

I fjol genomförde LE & ED Bygg AB en omfattande renovering av sin kund Per Grönbergs tak i Nyköping. Med hänvisning till projektets tekniska och estetiska lösningar har nu byggföretaget korats till 2021 års King of Roofs. BMI Monier har sedan 2007 årligen tilldelat priset till särskilt yrkeskunniga och professionella takläggarföretag i Sverige. Utmärkelsen lyfter fram Monier Takpartners yrkeskunnande och de höga krav som måste ställas på estetiskt, tekniskt och hantverksmässigt lagda tak. 

– Vi har varit med i tävlingen i ett par år nu och krigat för den här titeln. Det känns helt underbart att äntligen vinna och få bära titeln King of Roofs i ett år, säger Leo Pernica, vd och grundare av LE & ED Bygg AB. 

Taket på Per Grönbergs hus lades i slutet av 70-talet och var därmed i behov av en uppfräschning. Målbilden var tydlig från början, taket skulle vara stilrent men ändå uppdaterat i tiden samtidigt som den trygga estetiken från 70-talet skulle behållas. 

– Per ville inte ha det vanliga, utan han ville ha någonting extra. Han valde de släta Minster-pannorna som har en plan form och profil, vilket gör att taket får rena linjer och en nästan sammetslen yta. Snyggt, men lite klurigare att lägga eftersom eventuella ojämnheter syns mer med helt släta pannor, säger Leo Pernica. 

Iögonfallande slutresultat 

Ungefär en månad efter att arbetet inleddes, med fördröjning på grund av dålig väderlek, stod taket klart. Flera av grannarna såg resultatet vilket ledde till att LE & ED utöver Per Grönbergs tak blev erbjudna att lägga ytterligare två tak på samma gata. 

– Vi har anlitat LE & ED Bygg AB tidigare för andra arbeten och jag, precis som Leo, är mycket noga med kvalitetskraven. Vi tänker lika. LE & ED är lätta att ha att göra med. Bra dialog och noga med att utförandet blir perfekt, säger Per Grönberg.