Naturligt. Vackert. Rött. Som Vittinge.

Det finns inget vackrare än ett klassiskt svenskt tegeltak. Det är naturligt rött och bleks aldrig. Dessutom blir det bara vackrare med åren.

Svenskt tradition sedan 1872

Vittinge taktegelbruk har funnits sedan 1872, här tillverkas vårt klassiska svenska taktegel i två varianter, ett enkupigt (E13) och ett tvåkupigt (T11). Precis utanför tegelbruket finns den optimala råvaran, leran. Vittinge taktegel är en ren naturprodukt, tillverkad av bränd lera och vatten, ingenting annat. 

En hand håller upp lera från Vittinge och bredvid syns två Vittinge-pannor, enkupig och tvåkupig.
Sveriges enda äkta lertegel
Sveriges enda äkta lertegel
Här passar tegel bäst
Här passar tegel bäst
Enkupigt eller tvåkupigt tegel?
Enkupigt eller tvåkupigt tegel?

Se filmen om hur vi tillverkar äkta lertegel

På Vittinge tegelbruk i Uppland har vi tillverkat tegelpannor sedan 1872. Se hur det går till.

Filmen om hur vi tillverkar äkta lertegel

Pannor och allt därunder

För att få ett riktigt tätt tak räcker det inte med nya pannor, även underlagsprodukter, infästningar och läkt är en del av ditt täta tak. Dessutom är det numera lag på taksäkerhet, dvs sådant som gör taket säkert för sotaren och besiktningsmän att gå på.
Monier har allt som krävs för att lägga ett tätt och säkert tak ända ifrån grunden. Glöm inte heller hängrännor och stuprör. När du får ett nytt tak ser ofta dina gamla rännor och rör väldigt gamla och slitna ut.

15 års funktionsgaranti

Logo: Tätt tak - Den vattentäta takgarantinMonier är den enda takleverantör som vågar lämna en fullständig funktionsgaranti på ditt nya tak. Vi kallar det Tätt tak-garanti och det innebär att vi garanterar att ditt nya tak håller tätt i minst 15 år. Dessutom inkluderar vår garanti även ersättning för arbetet vid en eventuell reklamation. Förutsättningen är förstås att man använt Moniers kompletta taksystem och att taket är monterat enligt anvisningarna.

Se filmen som visar hur du halverar monteringstiden!

Vårt nya smarta underspänne är det största som hänt tegeltaket på hundra år! Med det går läggningen nästan dubbelt så fort. Dessutom blir taket ännu säkrare och stadigare.

Närbild på undersidan av en Vittinge-panna, man ser en hand som sätter dit ett underspänne.