Bankeryds Takläggare utnämns till Årets Takmästare för andra gången

2024-05-22 Nyhet
Bankeryds Takläggare utnämns till Årets Takmästare för andra gången

Bankeryds Takläggare vinner priset ”Årets Takmästare” för sitt arbete med Skinnarebo Golf & Country Clubs nya tak. Priset delas ut av BMI Sverige och går till en välutbildad och diplomerad takläggare i Moniers nätverk av Takpartners som har utmärkt sig inom branschen under det föregående året.
– Vi är väldigt stolta över att få den här utmärkelsen. För oss är det ännu ett bevis på att seriöst och hårt arbete lönar sig, säger Florian Kaso, vd för Bankeryds Takläggare.

I vintras behövde taket på småländska Skinnarebo Golf & Country Clubs klubbhus bytas. Det tidigare taket var slitet och på vissa ställen läckte det in när det regnade. Golfklubbens styrelse hörde av sig till lokala takläggare och snart stod det klart att Bankeryds Takläggare var mest lämpade för uppdraget.
– Vi är flera i styrelsen som har arbetat inom byggbranschen på olika sätt och när vi hörde oss för i våra nätverk var det flera som rekommenderade Bankeryds Takläggare. För oss var det viktigt att det skulle vara snyggt och hållbart. Vi är glada över att vi träffade rätt med Bankeryds Takläggare, säger Jimmhy Hermansson, klubbchef för Skinnarebo Golf & Country Club.

Vinnare för andra gången

Bankeryds Takläggare grundades 2012 och har genom åren gjort sig ett namn som en av regionens främsta takläggare. Sedan ett antal år tillbaka är företaget en Monier Takpartner, vilket innebär att de tar ansvar för hela taksystemet och garanterar säkerhet och kvalitet. Samarbetet är en del av framgången, men det goda ryktet är framför allt ett resultat av genomtänkt administration och en tydlig ambition att aldrig kompromissa med kvalitet.
– När vi började i branschen fanns det fler oseriösa aktörer som tog genvägar för att genomföra uppdragen så billigt som möjligt. Resultatet blev att många tak var undermåliga och behövde bytas i förtid. Vi har alltid velat vara en motpol till det och är väldigt måna om att genomföra varje uppdrag så bra som möjligt och aldrig lämna saker ogjorda, säger Florian Kaso och lägger till:
– Vi fick priset som Årets Takmästare redan 2018 och att vi nu vinner det igen är väldigt hedrande. Den här typen av priser gör det lättare för kunderna att hitta seriösa hantverkare och sporrar oss inom branschen att bli ännu bättre.

Aerlox blev en lyckoträff

Det 350 kvm stora taket på Skinnarebo Golf & Country Club, som täcker både huvudbyggnaden och två utbyggnader, har lagts med nyutvecklade Aerlox-pannor från Monier. Från början var det tänkt att en annan typ av panna skulle användas, men Aerlox egenskaper tilltalade golfklubbens styrelse. Aerlox är en lättare takpanna med en design som ger ett nätt utseende och bidrar till att förhindra mosspåväxt. Dessutom har alla betongtakpannor från Monier en ytbehandling som är snällare mot naturen, utan filmkonserverande kemikalier.
– Vi är väldigt nöjda med taket. Nu har det bara gått ett halvår, men arbetet kunde inte ha utförts på ett bättre sätt och flera av våra medlemmar har uttryckt hur fint de tycker att det är. Vi ser fram emot att njuta av det under många år framöver, säger Jimmhy Hermansson.

Juryns motivering:

Skinnarebo Golf & Country Club utmärker sig som ett prestigeprojekt då det är en av Jönköpings finaste och mest besökta golfklubbar med tusentals besökare varje år. Bankeryds Takläggare har också hanterat det som ett sådant, genom hela processen från införsäljning till avslut. Den välinsatta styrelsen, med djup kunskap inom byggbranschen, valde Bankeryds Takläggare för deras pålitlighet och expertis. Man valde även ett Aerlox-tak i stället för det man ursprungligen tänkt. Två val vi är övertygade att man inte ångrar.

Fakta: Årets Takmästare

  • Årets Takmästare har arrangerats sedan 2007, under de första åren under namnet ”King of Roofs” och är öppen för takläggare inom Monier Takpartner-nätverket. Målsättningen är att öka yrkesstoltheten bland takläggare samtidigt som duktiga och seriösa hantverkare uppmärksammas.
  • En takläggare kan tävla med ett eller flera tak. Varje bidrag skickas in med före- och efterbild samt beskrivning av tillvägagångssätt, materialval och särskilda utmaningar takläggaren ställts inför.
  • Bidragen undersöks och bedöms efter estetisk lösning; teknisk lösning; utnyttjande av taktillbehör och specialkomponenter; takmannaskap, det vill säga nöjd kund; god lönsamhet; fackmannamässighet samt bra och säkra arbetsförhållanden.
  • Tävlingen arrangeras av BMI Sverige.

Fler nyheter

T2 Entreprenad utses till Årets Takentreprenör

2024-06-20 Nyhet

I slutet av maj slogs dörrarna upp till nybyggda Bålsta simhall i Håbo kommun i Uppsala län. Bakom u...

BMI Sverige har framtiden i sikte med proaktivt arbete i fokus

2024-06-19 Nyhet

BMI Sveriges målsättning är att ses som en långsiktig och helhetsleverantör av taksystem med varumär...

Bankeryds Takläggare utnämns till Årets Takmästare för andra gången

2024-05-22 Nyhet

Bankeryds Takläggare vinner priset ”Årets Takmästare” för sitt arbete med Skinnarebo Golf & Coun...

Information och samråd - ny lertäkt väster om Vittinge kyrka

2024-01-08 Nyhet

BMI Produktion Sverige AB – Vit