BMI Sverige - Ny VD och nytt huvudkontor.

2019-08-23 Pressmeddelande
BMI Sverige  - Ny VD och nytt huvudkontor.

Harald Burgstaller har tillträtt tjänsten som ny VD för BMI Sverige från och med den 12 augusti. I samband med VD-bytet invigs BMI Sveriges nya huvudkontor i Hyllie, Malmö.

Harald Burgstaller kommer närmast från Forbo Flooring Systems AB där han sedan 2013 hade rollen som General Manager Region North samt VD för Sverige.

BMI Sverige är en del av BMI Group, som är en sammanslagning av Brass Monier och Icopal. Två marknadsledande tillverkare av kompletta taksystem.

”Jag ser fram emot att utveckla BMI Sverige både som organisation och som varumärke. BMI är ett företag med resurser och stora ambitioner där två ledande aktörer inom tak har gått samman för att erbjuda marknaden kompletta taklösningar av högsta kvalitet. Vårt nya kontor i Malmö är ett första steg i vårt gemensamma arbete framåt.”, säger Harald Burgstaller.

Om BMI Group

BMI Sverige, är en del av BMI Group, den största tillverkaren av taklösningar i Europa med en signifikant närvaro även i delar av Asien och Afrika. Med 128 produktionsanläggningar och kontor har företaget mer än 165 års erfarenhet och 9500 anställda. BMI-koncernens huvudkontor ligger i London.

BMI Sverige har en rikstäckande serviceorganisation samt 8 produktions- och administrationsenheter. Fabrikerna servar marknaden med taklösningar anpassade för nordiskt klimat under varumärkena Icopal, Monier, Jönåker, Vittinge, Siplats, Wijo och Svita.

Icopal Entreprenad svarar för installation.


Kontakt:

Linda Hall
BMI Sverige
Hyllie Boulevard 35
215 37 Malmö
T: + 46 736 25 74 51
e-mail: linda.hall@bmigroup.com

Fler nyheter

Tillståndsansökan Kyrktäkten Norra, Vittinge Tegelbruk

2021-04-06 Nyhet

Samrådsund

Lyckat projekt med Vittinge, enkupigt lertegel.

2020-09-15 Nyhet

​Man brukar säga att det inte finns något vackrare än ett klassiskt svenskt tegeltak. Det är naturli...

EPD:er för Icopal-produkter

2020-09-14 Nyhet

BMI Sverige satsar på EPD, (Environmental Product Declaration). Informationen i en EPD baseras, till...

Dubbelt så snabbt, tre gånger säkrare

2020-07-01 Pressmeddelande

Tak infästa med M-clip går ofta dubbelt så fort att lägga jämfört med den konventionella metoder Det...