Dags att renovera taket - Monier tipsar!

2013-05-02 Pressmeddelande
Dags att renovera taket - Monier tipsar!
Kloka husägare tänker på taket först. Självklart vill vi att du ska välja en snygg takpanna som passar till just ditt hus. Betongpannor håller i många år, Taktegel dubbelt så länge, men hur ser det ut under pannorna? Taket är så mycket mer än bara det som syns!

 

Varje takrenovering har sina fördelar

Att ersätta ett metalltak med takpannor ger ett tak med längre livslängd som inte behöver målas om, det andas bättre vilket minskar risken för kondens och det för inte oljud i hårt väder samt blir inte lika varmt på sommaren. Ärligt talat höjer det livskvalitén för de som dagligen vistas under taket.

Förr i tiden ersattes ett tegeltak ofta med eternittak. Nu vill många asbestsanera sina hus, och dessutom få tillbaka charmen, genom att sätta taktegel igen. En viktig del av den här renoveringen är att ha koll på asbesten. Anlita någon med asbesttillstånd, eller tänk på andningsskydd och varsam hantering av plattorna om du gör jobbet själv. I slutändan kommer ditt nya tak, förutom att lyfta charmen i huset, vara både miljövänligare och sanerat.

Att renovera och rusta upp taket genom att byta ut gamla pannor mot nya är en långsiktig investering som bevarar känsla och karaktär i både taket och huset. De nya pannorna, kombinerat med tilläggsisolering och ett nytt underlagstak hjälper till att skapa ett modernt och energieffektiv tak som dessutom kan andas.

Varje takrenovering är lönsam på sitt sätt. I samtliga fall kan man räkna med att värdet på huset höjs. Det är helt enkelt en investering med många fördelar; såväl säkerhetsmässiga som ekonomiska och estetiska. Men känslan av att ha ett nytt fräscht tak över huvudet är nog det mest påtagliga av alla.

Kom igång med takrenoveringen

Det är lätt att gå direkt på det roligaste; valet av panna, men vi vill faktiskt att du börjar inifrån! Här är nio frågor som får dig att komma igång med din takrenovering:

Renovera taket Steg för steg

  1. Ta bort det gamla materialet och den gamla läkten
  2. Ta bort det gamla underlagstaket om det finns sådant
  3. Lägg nytt DIVOROLL underlagstak
  4. Montera ströläkt
  5. Montera bärläkt med avstånd anpassat för takpannorna
  6. Montera nya takpannor.
  7. Montera alla taktillbehör, som beslag, tätband, taksäkerhetsprodukter, genomföringar mm.

När du väljer ett tak från Monier får du hela taket, med alla nödvändiga tillbehör som gör att taket är säkert, tryggt och uppfyller alla gällande krav.

Fler nyheter

Information och samråd - ny lertäkt väster om Vittinge kyrka

2024-01-08 Nyhet

BMI Produktion Sverige AB – Vit

Vittinge spelar huvudroll i bygget av 1800-talsgård i Falun

2024-01-02 Nyhet

När Niklas Petterson och Linn Larsson från Dalarna skulle förverkliga sina husdrömmar och bygga en g...

Dubbel vinst

2023-10-09 Nyhet

Ägarna till huset i Trensum ville att taket skulle vara faktorn som enar de tre sammanlänkade huskro...

Uthållig logistiskinsats gav utmärkelse

2023-09-22 Nyhet

Takbyrån i Alingsås AB vann nyligen tävlingen “Årets Takentreprenör” för sin entreprenadinsats på Un...