Dubbel vinst

2023-10-09 Nyhet
Dubbel vinst

Ägarna till huset i Trensum ville att taket skulle vara faktorn som enar de tre sammanlänkade huskropparna till en harmonisk helhet. Det lyckades. Deras tak har nu även gjort takentreprenören PlåtslagareLind AB till en vinnare med titeln som “Årets Takmästare”.

Som noviser inom takbyte men med en tydlig vision, var husägarna i det här projektet ovanligt engagerade beställare. Takbyte är något som Johanna och Rikard inte hade någon som helst erfarenhet av, eftersom huset är deras första. En extra utmaning var att huset härstammar från tre olika byggepoker. Det kan man inte se idag.

Estetik och funktion styrde dem mot en naturröd panna av tegel, en engoberad Nova från Monier. De fick provpannor av takläggaren så att de själv fick se, känna och klämma.

- Jag är noggrann i mina val och gillar att pannan är ganska ljus och ser varm ut i tonen. Vi ville ha samma karaktär som de äldre handslagna pannorna ger. Det fick vi, men med dagens teknik. Grannarna är helnöjda, de ser ju vårt hus mer än vad vi gör från insidan, säger Johanna.

- Ja, det är det bästa av två världar. De här tegelpannorna står emot yttre påverkan på flera olika sätt. Ytan utan porer minimerar påväxt av alger och mossa. Falsar på pannans undersida griper tag i varandra. Tillsammans med montering med klamrar, gör falsarna taket riktigt tätt och vindtåligt. Vi har ju en del stormar på vårarna i Blekinge. Takteglet kan också absorbera fukt från underlaget och liksom suga ut fukt från byggnaden, förklarar Ola på PlåtslagareLind AB.

Ola rekommenderade också husägarna att välja komponenter som provats ut tillsammans, i ett komplett system. Det ger trygghet och en garanti som gäller för hela det lagda takets funktion, inte bara pannorna i sig.

- Det är en ära att få titeln ytterligare en gång. Jag ger en eloge till våra installatörer Martin och Patrik. Deras hantverksskicklighet i både takläggning och plåtarbete är en anledning till att vi vann igen. För det är vår andra vinst. Även förra gången, 2014, var Patrik med och la det årets vinnartak.

Arbetet pågårArbetet pågårFärdigt takFärdigt tak, ägaren och killarna från PlåtslagareLind AB

Mer om tävlingen

“Årets Takmästare” utses årligen av BMI Sverige AB. Utmärkelsen lyfter fram speciellt yrkeskunniga och professionella takläggarföretag och instiftades redan 2007.

BMI Sverige AB samlar varumärkena Monier, Icopal och Siplast under ett tak. Med mer än 165 års erfarenhet i branschen vet vi vad det svenska klimatet kräver av ett tak. Vi erbjuder ett heltäckande sortiment av tak och tätskiktslösningar.

Mer om pristagaren

PlåtslagareLind AB är ett familjeföretag sedan 1942 med egen verkstad för plåtslageri och specialiserade team för takarbeten i olika material. Barnbarnet till grundaren - Ola Lind, driver idag verksamheten som omfattar ett 20-tal anställda och täcker ett stort område i Blekinge, Skåne och södra Småland.

Kontaktuppgifter

Årets Takmästare:

PlåtslagareLind AB
Ola Lind, VD
0708-522488
platsalgarelind@gmail.com
http://www.platslagarelind.se/

Om tävlingen:

BMI Sverige AB
Ann-Charlotte Nilsson
Customer Programs Manager
073-625 7403
anncharlotte.nilsson@bmigroup.com
https://bmisverige.se/

Fler nyheter

Bankeryds Takläggare utnämns till Årets Takmästare för andra gången

2024-05-22 Nyhet

Bankeryds Takläggare vinner priset ”Årets Takmästare” för sitt arbete med Skinnarebo Golf & Coun...

Information och samråd - ny lertäkt väster om Vittinge kyrka

2024-01-08 Nyhet

BMI Produktion Sverige AB – Vit

Vittinge spelar huvudroll i bygget av 1800-talsgård i Falun

2024-01-02 Nyhet

När Niklas Petterson och Linn Larsson från Dalarna skulle förverkliga sina husdrömmar och bygga en g...

Dubbel vinst

2023-10-09 Nyhet

Ägarna till huset i Trensum ville att taket skulle vara faktorn som enar de tre sammanlänkade huskro...