En av fem småhusägare som svarat på Novus enkät har haft takläckage

2017-05-23 Pressmeddelande
En av fem småhusägare som svarat på Novus enkät har haft takläckage

En av fem villaägare som svarat på enkäten har någon gång drabbats av att taket börjar läcka, enligt en Novusundersökning av taksystemföretaget Monier. Men det går att minimera riskerna för läckage.

– Det är viktigt att villaägare som ska byta eller renovera sitt tak använder sig av taksystem som passar för just deras hus, och att de monteras fackmannamässigt och enligt anvisningarna. Vi vill verka för ansvarsfullt byggande och vi kan tak, säger Niclas During, marknadsdirektör på Monier.

På Moniers uppdrag har Novus frågat 661 villaägare som har bytt tak de senaste 10 åren eller funderar på att bytta tak inom 5 år, i hela landet om de någon gång har råkat ut för en takskada. Totalt hade 25 procent av de tillfrågade blivit drabbade, i 4 fall av 5 har skadan lett till läckage.

För att ett tak ska hålla tätt under många år krävs inte bara att produkter som pannor, underlagstak och alla tillbehör är av hög kvalitet, de måste också vara anpassade för varandra och monterade på rätt sätt. Annars ökar risken för läckage.

– Monier är den enda takleverantör som lämnar en funktionsgaranti för hela taksystemet. Vi kallar det ”Tätt tak-garanti” och innebär att vi garanterar att ditt nya tak håller tätt i minst 15 år. Det är unikt eftersom produktgarantin normalt bara ger garantier för att de enskilda delarna inte går sönder, säger Niclas During.

Högupplösta pressbilder finns i vårt pressrum på Mynewsdesk.

För mer information:

Niclas During, marknadsdirektör Monier,

Niclas.During@Monier.com, 070-312 66 20

Jonas Ängerfors, kommunikationsansvarig Monier,

Jonas.Angerfors@Monier.com, 073-200 34 78

Med 300 anställda och en omsättning på 101 miljoner Euro är Monier den ledande leverantören av takmaterial i Norden och Baltikum. Våra kända varumärken är bland annat tegelpannor från Vittinge och Jönåker. Monier verkar för ansvarsfullt och hållbart byggande där pålitliga och vackra taksystem är en självklar komponent. Vi bygger vidare på kunskap från en tusenårig svensk tradition av att bygga tak med takpannor. Monier kan tak.

Fler nyheter

Information och samråd - ny lertäkt väster om Vittinge kyrka

2024-01-08 Nyhet

BMI Produktion Sverige AB – Vit

Vittinge spelar huvudroll i bygget av 1800-talsgård i Falun

2024-01-02 Nyhet

När Niklas Petterson och Linn Larsson från Dalarna skulle förverkliga sina husdrömmar och bygga en g...

Dubbel vinst

2023-10-09 Nyhet

Ägarna till huset i Trensum ville att taket skulle vara faktorn som enar de tre sammanlänkade huskro...

Uthållig logistiskinsats gav utmärkelse

2023-09-22 Nyhet

Takbyrån i Alingsås AB vann nyligen tävlingen “Årets Takentreprenör” för sin entreprenadinsats på Un...