ETT UNIKT, NYTT SYSTEM FÖR TAKSÄKERHET FRÅN MONIER

2014-10-16 Pressmeddelande
ETT UNIKT, NYTT SYSTEM FÖR TAKSÄKERHET FRÅN MONIER

Lagom inför vintern lanserar Monier ett unikt system för taksäkerhet. Moniers taksäkerhetsprodukter är konstruerade för att förenkla arbetet vid montage. Hela systemet är dessutom utvecklat för att underlätta logistiken i alla led.  Vi erbjuder en komplett lösning för alla typer av tak, inklusive papp och plåt.

Efter en marknadsundersökning 2010 bland takläggare och sotare framkom att det fanns få aktörer på marknaden och en potential i att erbjuda taksäkerhetsprodukter som är lättmonterade, stabila och snygga.

- Vi såg helt enkelt en möjlighet för oss att utveckla ett bättre taksäkerhetssystem inom Moniergruppen än det som fanns på marknaden. Ett stabilt, lättmonterat system, som ser diskret och ändamålsenligt ut och med designelement som går igen för att ge taket ett snyggt helhetsintryck, säger Produktchef Niclas During.

- Med systemet skapar vi mervärde åt våra takpaket, men framförallt underlättas monteringen för takläggare och inte minst ett stabilt taksäkerhetssystem för alla som rör sig upp på taket.


SNABB OCH SÄKER MONTERING SAMT ENKLARE LOGISTIKHANTERING

Moniers smarta serie är uppbyggd som ett modulärt system. Med andra ord består systemet av ett begränsat antal delar som ändå möjliggör ett stort antal kombinationer.

Vår patenterade serie av takfästen med universellt gränssnitt innebär helt nya förutsättningar vid taksäkerhetsmontage. Den smarta, revolutionerande konstruktionen med förmonterade pressbultar underlättar arbetet och antalet lösa skruvar minimeras.

Med Moniers smidiga förpackningskoncept för taksäkerhetsprodukter får man ännu fler fördelar
bl a:

• tydligt märkta förpackningar underlättar mottagningskontrollen och tack vare våra platta, stapelbara förpackningar kan produkterna packas och levereras i "rätt ordning", dvs så som de skall monteras
• skruvar och muttrar levereras i plastlådor, inga kartonger som kan bli våta och falla samman.

Allt detta kommer framför allt fackmannen som monterar tak att ha glädje av i sitt arbete. Arbetsmoment som förenklas gör jobbet effektivare och bekvämare att göra.

Formgivningen är smäcker som gör att produkterna smälter väl in i takytan - en egenskap som värdesätts av många husägare.

Moniers nya taksäkerhetssystem finns i tre olika kulörer: tegelröd, svart och grå. Fler kulörer är under utveckling.

Taktegel, betongpannor, papp- eller plåttak - med Moniers nya system skapar man  trygghet och säkerhet på tak överallt. Läs mer i detalj om olika taksäkerhetsprodukter på monier.se.


Fler nyheter

T2 Entreprenad utses till Årets Takentreprenör

2024-06-20 Nyhet

I slutet av maj slogs dörrarna upp till nybyggda Bålsta simhall i Håbo kommun i Uppsala län. Bakom u...

BMI Sverige har framtiden i sikte med proaktivt arbete i fokus

2024-06-19 Nyhet

BMI Sveriges målsättning är att ses som en långsiktig och helhetsleverantör av taksystem med varumär...

Bankeryds Takläggare utnämns till Årets Takmästare för andra gången

2024-05-22 Nyhet

Bankeryds Takläggare vinner priset ”Årets Takmästare” för sitt arbete med Skinnarebo Golf & Coun...

Information och samråd - ny lertäkt väster om Vittinge kyrka

2024-01-08 Nyhet

BMI Produktion Sverige AB – Vit