ETT UNIKT, NYTT SYSTEM FÖR TAKSÄKERHET FRÅN MONIER

2014-10-16 Pressmeddelande
ETT UNIKT, NYTT SYSTEM FÖR TAKSÄKERHET FRÅN MONIER

Lagom inför vintern lanserar Monier ett unikt system för taksäkerhet. Moniers taksäkerhetsprodukter är konstruerade för att förenkla arbetet vid montage. Hela systemet är dessutom utvecklat för att underlätta logistiken i alla led.  Vi erbjuder en komplett lösning för alla typer av tak, inklusive papp och plåt.

Efter en marknadsundersökning 2010 bland takläggare och sotare framkom att det fanns få aktörer på marknaden och en potential i att erbjuda taksäkerhetsprodukter som är lättmonterade, stabila och snygga.

- Vi såg helt enkelt en möjlighet för oss att utveckla ett bättre taksäkerhetssystem inom Moniergruppen än det som fanns på marknaden. Ett stabilt, lättmonterat system, som ser diskret och ändamålsenligt ut och med designelement som går igen för att ge taket ett snyggt helhetsintryck, säger Produktchef Niclas During.

- Med systemet skapar vi mervärde åt våra takpaket, men framförallt underlättas monteringen för takläggare och inte minst ett stabilt taksäkerhetssystem för alla som rör sig upp på taket.


SNABB OCH SÄKER MONTERING SAMT ENKLARE LOGISTIKHANTERING

Moniers smarta serie är uppbyggd som ett modulärt system. Med andra ord består systemet av ett begränsat antal delar som ändå möjliggör ett stort antal kombinationer.

Vår patenterade serie av takfästen med universellt gränssnitt innebär helt nya förutsättningar vid taksäkerhetsmontage. Den smarta, revolutionerande konstruktionen med förmonterade pressbultar underlättar arbetet och antalet lösa skruvar minimeras.

Med Moniers smidiga förpackningskoncept för taksäkerhetsprodukter får man ännu fler fördelar
bl a:

• tydligt märkta förpackningar underlättar mottagningskontrollen och tack vare våra platta, stapelbara förpackningar kan produkterna packas och levereras i "rätt ordning", dvs så som de skall monteras
• skruvar och muttrar levereras i plastlådor, inga kartonger som kan bli våta och falla samman.

Allt detta kommer framför allt fackmannen som monterar tak att ha glädje av i sitt arbete. Arbetsmoment som förenklas gör jobbet effektivare och bekvämare att göra.

Formgivningen är smäcker som gör att produkterna smälter väl in i takytan - en egenskap som värdesätts av många husägare.

Moniers nya taksäkerhetssystem finns i tre olika kulörer: tegelröd, svart och grå. Fler kulörer är under utveckling.

Taktegel, betongpannor, papp- eller plåttak - med Moniers nya system skapar man  trygghet och säkerhet på tak överallt. Läs mer i detalj om olika taksäkerhetsprodukter på monier.se.


Fler nyheter

Information och samråd - ny lertäkt väster om Vittinge kyrka

2024-01-08 Nyhet

BMI Produktion Sverige AB – Vit

Vittinge spelar huvudroll i bygget av 1800-talsgård i Falun

2024-01-02 Nyhet

När Niklas Petterson och Linn Larsson från Dalarna skulle förverkliga sina husdrömmar och bygga en g...

Dubbel vinst

2023-10-09 Nyhet

Ägarna till huset i Trensum ville att taket skulle vara faktorn som enar de tre sammanlänkade huskro...

Uthållig logistiskinsats gav utmärkelse

2023-09-22 Nyhet

Takbyrån i Alingsås AB vann nyligen tävlingen “Årets Takentreprenör” för sin entreprenadinsats på Un...