Icopal effektiviserar sitt informationsflöde mot återförsäljare

2016-07-05 Pressmeddelande
Icopal effektiviserar sitt informationsflöde mot återförsäljare

Icopal AB, med huvudkontor i Malmö, investerar i en lösning för effektivare hantering av produktinformation, en så kallad PIM-lösning.

Under våren har Icopals arbetsprocesser analyserats utifrån hur produktinformation på ett enklare och snabbare sätt kan kommuniceras till företagets återförsäljare. Avsikten med att investera i en PIM-lösning är att framställning, underhåll och distribution av företagets produktinformation avsevärt ska förbättras.

- Att som leverantör kunna leverera bra och hundra procent korrekt information om sina produkter så att återförsäljare har bra säljunderlag samt att slutkunden tydligt förstår värdet på produkten och hur den ska användas, är helt enkelt en hygienfaktor. Med PIM sparar vi inte bara tid internt utan vi fortsätter också att bygga på vår vision om att uppfattas som Sveriges mest kundinriktade och främste leverantör inom byggmaterialindustrin, säger Caroline Josefsson, Marknadskommunikatör Icopal AB.

Inledningsvis kommer produktinformation distribueras på förfrågan samt skickas till Finfos Mediacentral, från vilken många företag i byggbranschen hämtar information om produkter. Målet är att samtlig produktinformation från Icopal ska hanteras med hjälp av PIM-lösningen, oberoende av återförsäljare och kanal. Affärs- och IT-konsultföretaget Stratiteq har varit behjälpliga med utveckling av arbetsprocess samt anpassning och införande av PIM-lösningen. Självaste programvaran kommer från Malmöföretaget inRiver. 

- Att samarbeta med Icopal är väldigt roligt. Det är ett företag som vågat ta steget att analysera hur man når ut med sin information till kunden och vad som krävs för att kunna fortsätta göra detta i en tid när kundens köpbeteende förändras. Med PIM-systemet som källa till all produktinformation säkerställs en hög kvalitet på informationen och tidigare manuella processer kan effektiviseras eller helt rationaliseras bort, säger Anette Olofsson, Affärskonsult PIM, Stratiteq Sweden AB.


För mer information, vänligen kontakta:

Caroline Josefsson

Marknadskommunikatör, Icopal AB

040-24 74 33

caroline.josefsson@icopal.com

Anette Olofsson

Affärskonsult PIM, Stratiteq Sweden AB

076-526 98 18

anette.olofsson@stratiteq.com

Fler nyheter

Information och samråd - ny lertäkt väster om Vittinge kyrka

2024-01-08 Nyhet

BMI Produktion Sverige AB – Vit

Vittinge spelar huvudroll i bygget av 1800-talsgård i Falun

2024-01-02 Nyhet

När Niklas Petterson och Linn Larsson från Dalarna skulle förverkliga sina husdrömmar och bygga en g...

Dubbel vinst

2023-10-09 Nyhet

Ägarna till huset i Trensum ville att taket skulle vara faktorn som enar de tre sammanlänkade huskro...

Uthållig logistiskinsats gav utmärkelse

2023-09-22 Nyhet

Takbyrån i Alingsås AB vann nyligen tävlingen “Årets Takentreprenör” för sin entreprenadinsats på Un...