Icopal först i Sverige med intelligent underlagsduk

2016-04-04 Pressmeddelande
Icopal först i Sverige med intelligent underlagsduk

Icopal lanserar nu Monarperm PRO, en befintlig underlagsduk som vidareutvecklats i två avseenden. Ytskiktet har förstärkts mot mekaniskt slitage. Samtidigt är Icopal först i Sverige med att introducera RFID-spårning, en teknik som skapar stora praktiska och ekonomiska fördelar för byggaren, butiken, försäkringsbolaget och fastighetsägaren.

RFID (Radio Frekvens Identifikation) innebär en förenklad tillgång till information om underlagsduken utan att taket behöver öppnas upp. Genom ett chip i duken går det att smidigt få reda på bland annat typ av produkt, tillverkningsdatum samt information om order och leverans. Samtidigt går det att ladda chipet med egen information, så som montage eller besiktningar. Förutom detta möjliggör RFID-spårningen identifikation, vilket till exempel förebygger materialstölder på arbetsplatser. På så vis ökar Monarperm PRO kvalitetssäkringen i alla led.

- Vi på Icopal är lyhörda för förändringar och arbetar aktivt med att utveckla vårt produktsortiment. Genom Monarperm PRO har vi vidareutvecklat en befintlig produkt för att matcha behoven hos byggaren och samtidigt förenkla för fastighetsägaren. RFID-spårning tillåter att man på plats kan få reda på underlagsdukens samlade historia, vilket underlättar serviceärenden, säger Ann-Charlotte Nilsson, produktchef på Icopal AB.

Monarperm PRO är diffusionsöppen och monteras frihängande i takstolarna. Därför slipper fastighetsägaren montera underlagsspont och ventilationen av utrymmet under duken kan utelämnas helt. Det behövs ingen luftspalt mellan Monarperm PRO och värmeisoleringen, utan utrymmet kan istället användas för att öka isolertjockleken eller till att inreda en vind. Ventilationen sker istället ovanpå duken under takpannorna, vilket minskar värmeförlusterna.

Kontakta produktchef Ann-Charlotte Nilsson eller användartekniker Tobias Karlsson på plats i Icopals monter under Nordbyggmässan den 5 – 8 april för demonstration av Monarperm PRO.

För mer information, vänligen kontakta:

Ann-Charlotte Nilsson, produktchef, Icopal AB

Telefon: +46 40 24 74 81, Mobil: +46 736 25 74 03, e-post: ann.charlotte.nilsson@icopal.com

Fler nyheter

Information och samråd - ny lertäkt väster om Vittinge kyrka

2024-01-08 Nyhet

BMI Produktion Sverige AB – Vit

Vittinge spelar huvudroll i bygget av 1800-talsgård i Falun

2024-01-02 Nyhet

När Niklas Petterson och Linn Larsson från Dalarna skulle förverkliga sina husdrömmar och bygga en g...

Dubbel vinst

2023-10-09 Nyhet

Ägarna till huset i Trensum ville att taket skulle vara faktorn som enar de tre sammanlänkade huskro...

Uthållig logistiskinsats gav utmärkelse

2023-09-22 Nyhet

Takbyrån i Alingsås AB vann nyligen tävlingen “Årets Takentreprenör” för sin entreprenadinsats på Un...