Icopal lanserar ny starkare underlagsduk för bandtäckning

2016-04-05 Pressmeddelande
Icopal lanserar ny starkare underlagsduk för bandtäckning

Flexisteel är en ny, extra tålig underlagsduk framtagen specifikt för behoven vid läggning av bandtäckning. Genom nya innovativa lösningar har Icopal tagit fram en produkt som klarar mer slitage och har en längre öppentid.

Icopals nya underlagsduk Flexisteel är tillverkad i Sverige och särskilt anpassad för att klara den hårda miljön vid läggning av planplåt. Genom att den är tjockare än andra underlagsdukar och impregnerad och belagd med polymerasfalt, är Flexisteel extra tålig med självläkande egenskaper och lång livslängd. På så vis kan den stå emot det mekaniska slitaget och det utdragna arbetsförloppet som bandtäckning medför.

- För oss på Icopal är det viktigt att utveckla produkter som är effektiva för montören att hantera utan att kompromissa med kvaliteten. Vi har tagit fram en extra tålig underlagsduk som lever upp till de särskilda behoven vid takarbete som sliter på en underlagsduk. Samtidigt är den helt sandfri, vilket minskar risken för repor på plåtdetaljer, säger Ann-Charlotte Nilsson, produktchef på Icopal AB.

Flexisteel kan användas på taklutningar ned till tre grader och är UV-ljusbeständig i upp till 12 månader. Detta gör den särskilt lämpad för att användas under bandtäckning eller lertegel. Med sin tunna, extra starka och vindtåliga klisterkant passar den för både öppen och dold infästning. Montörerna uppskattar också att klisterkanterna behöver förvärmas först vid temperaturer under +5°C.

Kontakta produktchef Ann-Charlotte Nilsson eller användartekniker Tobias Karlsson på plats i Icopals monter under Nordbyggmässan den 5 – 8 april för demonstration av Flexisteel underlagsduk.

För mer information, vänligen kontakta:

Ann-Charlotte Nilsson, produktchef, Icopal AB
Telefon: +46 40 24 74 81, Mobil: +46 736 25 74 03, e-post: ann.charlotte.nilsson@icopal.com

Fler nyheter

Information och samråd - ny lertäkt väster om Vittinge kyrka

2024-01-08 Nyhet

BMI Produktion Sverige AB – Vit

Vittinge spelar huvudroll i bygget av 1800-talsgård i Falun

2024-01-02 Nyhet

När Niklas Petterson och Linn Larsson från Dalarna skulle förverkliga sina husdrömmar och bygga en g...

Dubbel vinst

2023-10-09 Nyhet

Ägarna till huset i Trensum ville att taket skulle vara faktorn som enar de tre sammanlänkade huskro...

Uthållig logistiskinsats gav utmärkelse

2023-09-22 Nyhet

Takbyrån i Alingsås AB vann nyligen tävlingen “Årets Takentreprenör” för sin entreprenadinsats på Un...