Miljösmart tätskikt skapar bättre luftkvalitet i städerna

2016-03-31 Pressmeddelande
Miljösmart tätskikt skapar bättre luftkvalitet i städerna

Med Icopals tätskikt Noxite bekämpas kväveoxider på ett effektivt sätt. Utan att förbrukas omvandlar granulatet på tätskiktets ovansida miljöskadliga kväveoxider till ofarligt nitrat som sköljs bort med regnvatten. Noxite och övriga miljöförbättrande material spelar en viktig roll för luftkvaliteten.

Debatten om luftkvaliteten handlar oftast om att minska utsläpp från biltrafiken. Icopal menar att även den tekniska utveckling som sker av material bör inkluderas i diskussionerna eftersom det kan bidra till att lösa en del av utsläppsproblematiken.

- Tätskiktet Noxite är ett bra exempel på hur Icopal ständigt utvecklar produkter och material som är miljöförbättrande. Ett tak på 2 000 kvadratmeter som belagts med miljöförbättrande beläggning kan exempelvis neutralisera lika mycket kväveoxid som tio bensinbilar släpper ut under ett års körning, säger Linda Hall, produktchef, Icopal AB.

Icopal vänder sig till bland annat kommuner som står i begrepp att göra stora investeringar i nybyggnationer av skolor och förskolor. Genom att satsa på miljöförbättrande material investerar man samtidigt i den framtida luftkvaliteten. Utöver kommuner får Icopal också uppdrag från sjukhus och industrier. Ett av de företag som valt Noxite som lösning är Bosch Rexroth AB i Mellansel utanför Örnsköldsvik.

Bosch Rexroth är landets ledande tillverkare och leverantör av motorer, aggregat och styrsystem för stora hydrauliska drivlösningar. Uppdraget omfattade en takyta på 15 000 kvadratmeter i en produktionsanläggning och färdigställdes nyligen.

- Vi valde Noxite framförallt ur en miljöaspekt men också för att det ljusa ytskiktet reflekterar bort solljuset bra och minskar oönskad värmeinstrålning på sommaren, säger Gunnar Näsström, fastighetschef, Bosch Rexroth AB.

Produktchef Linda Hall finns på plats i Icopals monter under Nordbyggmässan den 5 – 8 april för att visa upp produkten Mono Noxite vid följande tidpunkter:

Onsdagen den 6 april kl. 14.00 och fredagen den 8 april kl. 11.00.

För mer information, vänligen kontakta:

Linda Hall, produktchef, Icopal AB
Telefon: +46 40 24 74 58, Mobil: +46 736 25 74 51, e-post: linda.hall@icopal.com

Fler nyheter

Information och samråd - ny lertäkt väster om Vittinge kyrka

2024-01-08 Nyhet

BMI Produktion Sverige AB – Vit

Vittinge spelar huvudroll i bygget av 1800-talsgård i Falun

2024-01-02 Nyhet

När Niklas Petterson och Linn Larsson från Dalarna skulle förverkliga sina husdrömmar och bygga en g...

Dubbel vinst

2023-10-09 Nyhet

Ägarna till huset i Trensum ville att taket skulle vara faktorn som enar de tre sammanlänkade huskro...

Uthållig logistiskinsats gav utmärkelse

2023-09-22 Nyhet

Takbyrån i Alingsås AB vann nyligen tävlingen “Årets Takentreprenör” för sin entreprenadinsats på Un...