Nova ett nytt modernt taktegel

2012-05-07 Pressmeddelande
Nova ett nytt modernt taktegel

 ” Vi tar taktegel ett steg längre, här är den nya takpannan för alla som har höga kvalitets-, material- och designkrav” säger Johan Johansson, teknisk konsult, Monier Roofing AB. ”Ett ultramodernt taktegel med klassiskt snitt, enkel att lägga och som klarar vårt klimat, är starkt, stabilt och bara blir vackrare med åren”

Gammalt handslaget tegel i modern tappning

Inspiration till Nova är hämtad från gammalt handslaget tegel vilket ger taket ett traditionellt utseende samtidigt som man i tillverkningsprocessen adderat flertalet moderna tekniska innovationer.

Bland annat får takpannan en len och fin finish tack vare att den pressas i gipsformar. Takteglet är också lätt att lägga då falsningen tillåter variabelt läktavstånd. Den är också mycket lätt att lägga i raka rader. Utöver det har den erhållit högst betyg i MONIERs vind- och regntunneltest, där Nova klarar flera cykler med olika regn- och vindförhållanden samt kraftig regn; 70 liter/minut vid mycket låg lutning.

 ” Nova är framtagen för att möta professionella takläggares höga krav samtidigt som den också förenklar arbetet för en lekman  vid exempelvis omläggning av befintlig tak. En ny takfavorit helt enkelt”, avslutar Johan Johansson Monier Roofing AB.

Tillsammans med Nova finns också ett komplett program med tillbehör, infästning ventilation, tätnings- och taksäkerhetsprodukter.

 För mer information www.alltomtak.se eller monier.se

För bilder och intervjuer kontakta: Petra Wahledow, Kommunikationschef Monier Roofing AB, tel 0702 57 55 50 petra.wahledow@monier.com

Fler nyheter

Information och samråd - ny lertäkt väster om Vittinge kyrka

2024-01-08 Nyhet

BMI Produktion Sverige AB – Vit

Vittinge spelar huvudroll i bygget av 1800-talsgård i Falun

2024-01-02 Nyhet

När Niklas Petterson och Linn Larsson från Dalarna skulle förverkliga sina husdrömmar och bygga en g...

Dubbel vinst

2023-10-09 Nyhet

Ägarna till huset i Trensum ville att taket skulle vara faktorn som enar de tre sammanlänkade huskro...

Uthållig logistiskinsats gav utmärkelse

2023-09-22 Nyhet

Takbyrån i Alingsås AB vann nyligen tävlingen “Årets Takentreprenör” för sin entreprenadinsats på Un...