​Nya produkter till BMI Sveriges Taksäkerhetssystem

2020-02-14 Nyhet
​Nya produkter till BMI Sveriges Taksäkerhetssystem

Taksäkerheten är kanske den enskilt viktigaste funktionen på en byggnad, taket ska inte bara vara tätt, det ska även vara säkert att beträda och vistas under. BMI kan som enda leverantör av både tak- och taksäkerhetsprodukter, erbjuda kompletta och funktionsprovade taksystem. 

Taksäkerhetsprogrammet är utvecklat med användaren och miljön i fokus, produkterna går snabbt och enkelt att montera och de är ytbehandlade med miljöriktig pulverlackering.

Vi presenterar nu två nytillskott till programmet, dels ett justerbart bärläktsteg som är perfekt för lagerläggaren och dels baskonsolen, en traditionell version av infästningskonsol för snörasskydd och nock-takfotsräcken.

Bärläktsteg

Med det nyutvecklade justerbara bärläktsteget sätter BMI en ny standard för användarvänlighet och lageroptimering. Bärläktsteget levereras inställt för 2-kupig betongtakpanna och 25 mm läkt, den vanligast förekommande kombinationen. Montören kan dock enkelt på plats och utan verktyg bocka om hängarna för 45 mm läkt samt, med en blocknyckel, snabbt och enkelt vid behov ändra till en annan profilbredd. För lagerhållaren så innebär det att man oftast kan gå från dagens 6-8 pallplatser till 2 pallplatser, en besparing både i lageryta och bundet kapital.

Baskonsol

Baskonsolen till Jönåker och Vittingepannorna, ett kostnadseffektivt alternativ till standard räckeskonsol. Baskonsolen har ett universellt användningsområde och används till snörasskydd, nock-takfotsräcke eller som ett fristående livlinefäste. Montaget sker traditionellt genom infästning med vagnsbultar och flänsmuttrar samt inskjutning av profildurksräcke alternativt räckesrör.

Taksäkerhetsberäknaren är nu även uppdaterad för tätskiktstak, för enklare kalkylering.

Fler nyheter

Vackra sedumtak i svenska fjällen

2021-10-06 Nyhet

Ett av Stötens nyaste områden, Mountain Village, ligger med sitt fantastiska läge nära skidliftar oc...

Aerlox - smart design håller taket fräscht

2021-05-27 Nyhet

Aerlox betongtakpanna har en smart design som gör att taket håller sig snyggt, utan mosspåväxt.

Ny produkt: Icopal broprimer

2021-05-27 Nyhet

Nu lanserar vi Icopal broprimer som en viktig komponent i vårt system för broar.

Årets King of Roofs - LE & ED Bygg AB

2021-04-19 Nyhet

I fjol genomförde LE & ED Bygg AB en omfattande renovering av sin kund Per Grönbergs tak i Nyköp...