RedDot Design Award till takpanna från Monier - Minster landar nu i Sverige

2012-05-31 Pressmeddelande
RedDot Design Award till takpanna från Monier - Minster landar nu i Sverige

Moderna takpannan Minster från Monier kammade hem åtråvärda designutmärkelsen RedDot Design Award. Nu landar stilrena designpannan i Sverige och finns utställd för allmänheten med installationen ’En designad takpanna till kaffepannan’ på prisvinnande kafé Esaias i Stockholm. Som del av installationen bjuds speciellt inbjudna arkitekter på Chemexkaffe under juni och juli.

 ”Innovation och design har alltid varit genomgående element i vår takpanneproduktion där kvalitet kombinerats med estetik”, säger Helena Olin marknadschef för Monier Roofing, Norden och Baltikum. ”Prestigeutmärkelsen RedDot Design Award är ett kvitto på att vår innovation även uppmärksammas internationellt för en kvalitetspanna som vi haft i Sverige i över 15 år och som nu finns utställd för allmänheten i installationen ’ En designad takpanna till kaffepannan” på kafé Esaias i Stockholm”.

Takpanna vinner RedDot Design Award

Minster är takpannan som fått internationella designutmärkelsen RedDot Design Award 2010. Produkter för hushåll, bostad, sport och fritid som uppfyllt krav på utsökt designkvalitet och excellenta arbeten, har sedan 1955 varje år fått den eftertraktade utmärkelsen av en sakkunnig jury.

Minster favorit bland arkitekter

Det prisvinnande receptet visade sig vara Moniers släta och moderna betongpanna, Minster, som passar utmärkt som designelement vid nybyggnation eller renovering. Kvalitetsbetongen ger pannan en extra lång livslängd som tål svenska hårda klimat samtidigt som designen ger taket en stilrent utseende, något Svenska hus fått ta del av under de 15 år pannan funnits här.

 Minster-Installation på Kafé Esaias

För att ytterligare fira Minsters designutmärkelse bjuder Monier Sverige in allmänheten att beskåda takpannan i den annorlunda installationen ” En designad takpanna till kaffepannan” på Kafé Esaias i Stockholm. Ett kafé som blivit utnämnd till en av de bästa kaffebarerna i världen av stora internationella matbloggen ’A Life worth Eating’ och som också brygger sitt prisbelönta kaffe i Chemexpanna. En kaffepanna som finns utställd på MoMA och har röstats fram som en av de 100 främsta uppfinningarna genom tiderna, är i sig en upplevelse. Kaffebönan får skjuts genom speciell bryggteknik och smakexplosionen når nya höjder, precis som designerpannan Minster ger extra pricken över i:et till husfasaden. Som en extra del av installationen bjuds speciellt inbjudna arkitekter på en kopp färskbryggt prisbelönt Chemexkaffe.

 ”Minster har snabbt blivit favorit bland arkitekter och alla andra som är designintresserade. Nu hoppas vi självklart att fler upptäcker den prisvinnande nygamla pannan och de som har möjlighet kan gå förbi Kafé Esaias och se den live”, avslutar Helena Olin, Monier.

 

För mer information, högupplösta bilder samt intervjuer kontakta:

Petra Wahledow,0702-575550, petra.wahledow@monier.com

 

Fakta:

  • Minster

Prisvinnande betongpannan Minster är en slät panna med modern look. Ytskiktet är Starbehandlat vilket innebär att den har en yta av slitstark fin cementslurry, något som ger en jämnare struktur samtidigt som färgen blir slät och bestående. En ytterligare bonus är att den har lång livslängd och är lättlagd. Den finns i färgerna ljusgrå, mörkgrå, antracitsvart, kolonial samt tegelröd och röd; vilket gör den ypperlig för alla typer av moderna tak. Minster har funnits i Sverige i över 15 år och vann Red Dot Design Award 2010. Mer info: monier.se

  •  RedDot Design Award

En sakkunnig jury utser varje år produkter som har utsökt designkvalitet, excellenta arbeten som visas under ett år i Designmuseum RedDot Design Museum. Product Design-utmärkelsen utses sedan 1955 av Design Zentrum Nordhein Westfalen och här ingår produkter för hushåll, bostad, sport, fritid, kontor och mode hantverk och arkitektur. Alla utnämnda designvinnare av RedDot Design Awards visas minst ett år på RedDot Design Museum i före detta pannrummhuset Kesselhaus i Zeche Zollverein i Essen. Mer info: Red dot Design Award

  •  Kafé Easaias

Kafé Esaias på Drottninggatan 102B i Stockholm är ett nyöppnat kafé som satsar hårt på kafféupplevelse utöver det vanliga med Fair Trade och ekologiskt kaffe i fokus. De blev utnämnd av internationella matbloggen ” A Life Worth Eatings” till att servera femte bästa espresson i världen. Mer info: www.kafeesaias.se

  •  A life Worth Eating

Alifewortheating.com är en av världens största matbloggar och som varje år ger ut olika utmärkelser genom sina uppmärksammade matresor jorden runt.

  •  Chemexpannan

Chemex-coffee-maker är en kaffepanna designad 1941 av Peter Schlumbohm och har vunnit flertal priser för sin design. Den finns bland annat utställd på MoMA (The Museum of Modern Art) och har röstats fram som en av de 100 främsta uppfinningarna genom tiderna och är i sig en upplevelse.

 

Fler nyheter

Information och samråd - ny lertäkt väster om Vittinge kyrka

2024-01-08 Nyhet

BMI Produktion Sverige AB – Vit

Vittinge spelar huvudroll i bygget av 1800-talsgård i Falun

2024-01-02 Nyhet

När Niklas Petterson och Linn Larsson från Dalarna skulle förverkliga sina husdrömmar och bygga en g...

Dubbel vinst

2023-10-09 Nyhet

Ägarna till huset i Trensum ville att taket skulle vara faktorn som enar de tre sammanlänkade huskro...

Uthållig logistiskinsats gav utmärkelse

2023-09-22 Nyhet

Takbyrån i Alingsås AB vann nyligen tävlingen “Årets Takentreprenör” för sin entreprenadinsats på Un...