Sveriges bästa takläggare heter Plåtslagarelind AB. MONIERs årliga tävling avgjord.

2014-06-11 Pressmeddelande
Sveriges bästa takläggare heter Plåtslagarelind AB. MONIERs årliga tävling avgjord.

Sveriges bästa takläggare, vinnaren i King of Roofs 2014, har sin bas i Sölvesborg. Där hittar man Plåtslagarelind AB som drivs av Ola Lind. Ett familjeföretag som idag kan kalla sig Sveriges bästa takläggare. Ola Lind tillhör den tredje generationen som driver företaget och de jobbar med alla typer av tak.

Vinnande uppdraget som gav dem titeln var inte det enklaste. Beställaren på Byavägen i Svängsta ställde mycket höga krav på arbetets kvalité och precision. Arbetet tog 4 veckor och resultatet var ett komplett tak med glaserade Hollander taktegel från Monier med unika 15 års Tätt Tak garanti samt en mycket nöjd kund. Som följd har Plåtslagarelind AB dessutom fått flera uppdrag med kompletta takbyten i samma område.

Motivering för årets vinnare lyder:

”Denna takomläggning är ett skolexempel på framgångsrikt värv. Struktur, kontroll, hantverksskicklighet och fingertoppskänsla

genom hela affärs- och byggprocessen, vilket resulterat i en mycket nöjd kund och inte minst ett vackert tak. Detta är kvalité.”

Fakta ’King of Roofs’

  • ’King of Roofs’ har arrangerats sedan 2007 och är öppen enbart för takläggare inom MONIER Takpartner nätverket. Målsättningen är att öka yrkesstoltheten bland takläggare och samtidigt lyfta fram duktiga och seriösa hantverkare.
  • En takläggare kan tävla med ett eller flera tak. Varje bidrag skickas in med före- och efterbild samt beskrivning av tillvägagångssätt, materialval och särskilda utmaningar takläggaren ställts inför.
  • Bidragen undersöks och bedöms efter; estetisk lösning, teknisk lösning, utnyttjande av taktillbehör och specialkomponenter, takmannaskap, det vill säga nöjd kund, god lönsamhet, fackmannamässighet, bra och säkra arbetsförhållanden.
  • ’King of Roofs’-tävlingen arrangeras av Monier i alla nordiska och baltiska länder. Detta för att lyfta fram många duktiga nationella hantverkare.

Fler nyheter

Information och samråd - ny lertäkt väster om Vittinge kyrka

2024-01-08 Nyhet

BMI Produktion Sverige AB – Vit

Vittinge spelar huvudroll i bygget av 1800-talsgård i Falun

2024-01-02 Nyhet

När Niklas Petterson och Linn Larsson från Dalarna skulle förverkliga sina husdrömmar och bygga en g...

Dubbel vinst

2023-10-09 Nyhet

Ägarna till huset i Trensum ville att taket skulle vara faktorn som enar de tre sammanlänkade huskro...

Uthållig logistiskinsats gav utmärkelse

2023-09-22 Nyhet

Takbyrån i Alingsås AB vann nyligen tävlingen “Årets Takentreprenör” för sin entreprenadinsats på Un...