T2 Entreprenad utses till Årets Takentreprenör

2024-06-20 Nyhet
T2 Entreprenad utses till Årets Takentreprenör

I slutet av maj slogs dörrarna upp till nybyggda Bålsta simhall i Håbo kommun i Uppsala län. Bakom uppförandet av taket står T2 Entreprenad Tak & Tätskikt som, för projektet, nu utnämns till Årets Takentreprenör 2023 av BMI Sverige.

– Det är väldigt kul med den här typen av uppskattning och en fjäder i hatten för våra montörer som har gjort ett otroligt bra jobb, säger Johan Forell, vd T2 Entreprenad Tak & Tätskikt.

Under våren 2023 inleddes arbetet med att bygga en helt ny simhall i Bålsta söder om Uppsala. Projektet initierades av Håbo kommun i samarbete med byggföretaget Cobab AB och för tak och tätskikt stod T2 Entreprenad. Företaget, som har samarbetat med Cobab vid ett flertal tillfällen tidigare, valdes bland annat på grund av sin långa erfarenhet av branschen och gedigna kunskap om yttertak och tätskikt. Uppdraget bestod i att bygga upp hela takkonstruktionen ovanpå Cobabs bjälklag, inklusive både fallisolering och tätskikt. Eftersom taket skulle anläggas på en simhall fanns det bland annat strikta krav på exempelvis ångspärr med högt ångmotstånd och där produkten behövde vara kompatibel med undertaksmaterialet Träullit. Johan Forell har arbetat med tak och tätskikt i över 20 år och är väldigt nöjd över att de löste de komplexa tekniska utmaningarna – som ledde till att de nu utses till Årets Takentreprenör av BMI Sverige.

– Att taket på simhallen ska kunna hålla helt tätt även vintertid, när det kan vara 35 grader inomhus i simhallen och 15 minusgrader utomhus, var väldigt viktigt för beställaren. Vi använde därför en kompakttaklösning, från Träulliten i takbjälklaget till den nya och extremt tåliga tätskiktsprodukten Vedagard, som står emot ångtryck väldigt bra, och PIR-isolering som vi har klistrat på varmasfalt och sedan tvålagstäckning ovanpå. Dessutom har vi gjort en fallösning så att vattnet rinner av taket på ett bra sätt, säger Johan Forsell innan han fortsätter:

– Det krävdes otrolig noggrannhet från montörernas sida i det här projektet, så jag är mycket stolt över att vi har levererat enligt förväntningarna och att vi skräddarsytt en lösning som passade bra. Att det dessutom har lett till att vi nu får uppskattning i form av Årets Takentreprenör är naturligtvis väldigt kul.

Framgångsrika samarbeten

Årets Takentreprenör är en utmärkelse som introducerades av BMI Sverige AB förra året och går till en entreprenör inom tätskiktsbranschen som utmärkt sig under föregående år. Utöver att T2 Entreprenad mötte de höga tekniska kraven i projektet med Bålsta simhall, lyckades de dessutom hålla den snäva tidsramen trots svåra väderförhållanden i inledningen av byggnationen samtidigt som de kommunicerade tydligt med beställaren under arbetets gång. Dessutom säkerställde de att BMI:s varumärke Icopal med dess produkter och lösningar nu har blivit föreskrivna i kommande projekt.

– Arbetet har varit väldigt framgångsrikt och T2 Entreprenad har visat sin goda kunskap hela vägen i mål. Deras tekniska kompetens, anpassningsförmåga och samarbetsvilja gör dem till en förebild inom takentreprenad och en värdig mottagare av Årets Takentreprenör 2023, avslutar Martin Gefvert, säljansvarig på BMI Sverige.

Om BMI Sverige AB
BMI Sverige AB representerar varumärkena Monier, Icopal och Siplast och erbjuder, med över 165 års erfarenhet, den svenska marknaden tak- och tätskiktslösningar.

Om T2 Entreprenad Tak & Tätskikt

T2 Entreprenad är ett nystartat företag med 25 anställda. Verksamhetsområdena är i första hand Stockholm, Uppsala och Västerås. Företaget har stor erfarenhet av yttertak, innergårdar och terrasser och utför i stort sett alla typer av tak- och tätskiktsarbeten.

Fler nyheter

T2 Entreprenad utses till Årets Takentreprenör

2024-06-20 Nyhet

I slutet av maj slogs dörrarna upp till nybyggda Bålsta simhall i Håbo kommun i Uppsala län. Bakom u...

BMI Sverige har framtiden i sikte med proaktivt arbete i fokus

2024-06-19 Nyhet

BMI Sveriges målsättning är att ses som en långsiktig och helhetsleverantör av taksystem med varumär...

Bankeryds Takläggare utnämns till Årets Takmästare för andra gången

2024-05-22 Nyhet

Bankeryds Takläggare vinner priset ”Årets Takmästare” för sitt arbete med Skinnarebo Golf & Coun...

Information och samråd - ny lertäkt väster om Vittinge kyrka

2024-01-08 Nyhet

BMI Produktion Sverige AB – Vit