Uggletrenden kliver upp på taket - smycka ditt tak med ett annorlunda konstverk

2012-05-10 Pressmeddelande
Uggletrenden kliver upp på taket - smycka ditt tak med ett annorlunda konstverk

Ugglor på kläder, ugglesmycken, ugglan på koppar, inredningsdetaljer och tapeter; snygga ugglan har under senaste året verkligen synts överallt. Nu är det dags att låta den flytta utomhus och upp på svenska taken.

” Det är inga ugglor i mossen, utan ugglor på taket det ska vara nu enligt den senaste trenden”, säger Helena Olin, marknadschef för Monier i Norden och Baltikum. ”Ugglan symboliserar klokhet och trygghet vilket passar utmärkt då den också skyddar huset från andra djur, exempelvis andra fåglar från att häcka på taknocken”.

MONIERs takuggla, som är helt i keramik är 56cm hög, fästes med hjälp av skruv och ett lim på taknocken. Där står den sedan emot väder och vind med sin kloka uppsyn.

Andra personliga taktillbehör som nu lanseras är sömngångaren; en charmig person som med nattsärk går i sömnen, en katt som slickar sitt ben och en glad tupp. Prydnadsfigurer för olika smak och tycke som passar likväl som pricken över i på nybyggda tak, efter renovering eller på redan befintligt lagda tak.

Sömngångaren, ugglan, katten och tuppen finns tillgänglig som beställningsvara från och med i mitten av maj. Priset är ca 6000 kr för ugglan, 3000 kr för katten, sömngångaren och tuppen.

För mer information , intervjuer och högupplösta bilder kontakta: Petra Wahledow, 0702-57 55 50, petra.wahledow@monier.com

Fler nyheter

Information och samråd - ny lertäkt väster om Vittinge kyrka

2024-01-08 Nyhet

BMI Produktion Sverige AB – Vit

Vittinge spelar huvudroll i bygget av 1800-talsgård i Falun

2024-01-02 Nyhet

När Niklas Petterson och Linn Larsson från Dalarna skulle förverkliga sina husdrömmar och bygga en g...

Dubbel vinst

2023-10-09 Nyhet

Ägarna till huset i Trensum ville att taket skulle vara faktorn som enar de tre sammanlänkade huskro...

Uthållig logistiskinsats gav utmärkelse

2023-09-22 Nyhet

Takbyrån i Alingsås AB vann nyligen tävlingen “Årets Takentreprenör” för sin entreprenadinsats på Un...