Vittinge-arkitektlådan från Monier kom på en hedrande fjärdeplats på Resumés "månadens dm-kampanj"

2014-01-09 Nyhet
Vittinge-arkitektlådan från Monier kom på en hedrande fjärdeplats på Resumés "månadens dm-kampanj"

Monier presenterar ett stycke svensk byggnadshistoria

Vittinge tegelbruk grundades 1872 och är ett företag där konsten att slå tegel har gått i arv från generation till generation. I dag är Vittinge det enda kvarvarande taktegelbruk i Sverige. Takteglets naturliga ingredienser och den traditionella profilen gör Vittingeteglet mycket intressant, särskilt nu med dagens hållbara trender och husägarnas önskemål om hög kvalitet.

Monier tog fram en speciell Vittinge-promotionlåda gentemot arkitekter och föreskrivande led i allmänhet.

Idén med lådan är att presentera Vittingeteglet med temat ”Naturligt framgångsrecept – lera, vatten och eld” – det är nämligen endast dessa tre ingredienser som behövs för att tillverka Vittinge taktegel.
Lådan innehåller ett provrör med vatten och ett med lera. Det finns även en gammaldags tändsticksask som representerar eld och ett modernt USB-minne med CAD-ritningar för arkitekten. Dessutom ingår en ny broschyr med samma tema och naturligtvis en provpanna längst ner i lådan. Lådorna är framtagna i en begränsad upplaga och överlämnas alltid på personliga möten med arkitekter. Lådan och idén togs fram i samarbete med byrån Holland & Philipson. Hela listan med tävlingsbidrag hittar du här.

Monier har investerat stort i Vittinge som fick nya torkar i slutet av 2013 (gamla torkar i Vittinge härstammade från 1955 när bruket byggdes upp igen efter en brand som förstörde bruket ner till grunden), ett stort byggprojekt som tog hela tio månader och var den största investeringen inom Monier Group under 2012-2013. Den nya torkprocessen har ytterligare förbättrar kvalitén på takteglet, dessutom ökas produktionskapaciteten med 4% och energiförbrukningen kan minskas med 10%. 


Fler nyheter

Information och samråd - ny lertäkt väster om Vittinge kyrka

2024-01-08 Nyhet

BMI Produktion Sverige AB – Vit

Vittinge spelar huvudroll i bygget av 1800-talsgård i Falun

2024-01-02 Nyhet

När Niklas Petterson och Linn Larsson från Dalarna skulle förverkliga sina husdrömmar och bygga en g...

Dubbel vinst

2023-10-09 Nyhet

Ägarna till huset i Trensum ville att taket skulle vara faktorn som enar de tre sammanlänkade huskro...

Uthållig logistiskinsats gav utmärkelse

2023-09-22 Nyhet

Takbyrån i Alingsås AB vann nyligen tävlingen “Årets Takentreprenör” för sin entreprenadinsats på Un...